Najbolj aktivna politična skupina v Mariboru gre na volitve z županskim kandidatom

Josip Rotar je v družbi kolesark in pešcev na Trgu generala Maistra napovedal in predstavil svojo kandidaturo za župana Maribora ter kandidatno listo za mestni svet, mestne četrti in krajevne skupnosti. Podpira ga tudi VESNA – zelena stranka.

Lista kolesarjev in pešce je v zadnjem mandatu aktivno soustvarjala politično dogajanje v našem mestu in predstavljala konstruktiven člen v mestni koaliciji.  Še več –  Lista kolesarjev in pešcev se s 143 uradno naslovljenimi vprašanji in pobudami v okviru sej mestnega sveta na naslednje volitve podaja kot najbolj aktivna politična skupina v mestu!

Josip Rotar je v družbi kolesark in pešcev na Trgu generala Maistra napovedal in predstavil svojo kandidaturo za župana Maribora. Foto: Gregor Salobir

Politika od spodaj navzgor deluje

Že samo nekaj dosedanjih dosežkov kot so: vsaj 50 km novih ali obnovljenih kolesarskih stez, več kot 40.000 m2 novih javnih površin za pešce, 25 novih otroških igrišč, uvedba participativnega proračuna, Mbajk, prvi pasji park v Mariboru, delovne štipendije za samostojne ustvarjalce v kulturi v času epidemije COVID-19 … je dokaz trdega dela  celotne ekipe v minulem obdobju.

Josip Rotar, nosilec liste in županski kandidat, je ob tem dodal: “To so dokazi, da se naša politika od spodaj navzgor udejanja v praksi. A naj vas to ne zavede, pot od ideje do realizacije, ni bila vedno lahka. Številne projekte smo znotraj županove koalicije, klub zavijanju z očmi, namernem ignoriranju in spotikanju drugih koalicijskih partneric, morali dobesedno izsiliti. Prav zaradi naše vztrajnosti in nepopustljivosti smo samovoljne poteze liste Arsenovič uspešno ustavili, ko je bilo potrebno braniti zakonitost in demokratičnost.” 

Josip Rotar: “Pot od ideje do realizacije, ni bila vedno lahka. Številne projekte smo znotraj županove koalicije, klub zavijanju z očmi, namernem ignoriranju in spotikanju drugih koalicijskih partneric, morali dobesedno izsiliti.” Foto: Gregor Salobir

Zmoremo bolje!

Josip Rotar se v volilno bitko s svojo ekipo dokazanih mladih strokovnjakov podaja, zato ker verjame, da lahko mestu ponudi več od vseh dosedanjih županov in njihovih sodelavcev.  Na predstavitvi je ponovil svoje besede izpred 4 let: »Verjamem, da je Maribor lahko najboljše mesto za živeti in ustvarjati. Da je lahko uspešno, napredno in samozavestno mesto. Verjamem, da lahko Mariborčani in Mariborčanke postanejo najbolj zadovoljni in srečni občani v Sloveniji. Da so lahko ponosni na svoje mesto in se z njim tudi identificirajo. Verjamem, da se mi prebivalci Maribora lahko med seboj povežemo, sodelujemo in se razumemo. Da smo  povezani sposobni rešiti vsak problem. Verjamem, da je Maribor lahko mesto z najmočnejšim karakterjem in dušo med vsemi mesti v Sloveniji in širši regiji. Da lahko mestu vrnemo ugled in ga postavimo na zemljevid razvitih, urejenih in kulturnih srednjeevropskih mest.«

Lista kolesarjev in pešcev je v slovenskem političnem prostoru ena redkih, ki se konsistentno drži svojega programa in jasno artikulira svoja stališča. Tudi zato raste organsko in postopoma. Na volitvah za mestni svet in svetove mestnih četrti in krajevnih skupnosti se predstavlja s kandidatkami in kandidati, ki so v svojem lokalnem okolju in na svojih področjih v preteklosti že kaj naredili ter imajo kaj pokazati. 

V petek, 21. 10. 2022, se uradno začenja volilna kampanja, ko bomo med ljudmi zbirali refleksije, merili zadovoljstvo in sprejemali kritiko našega dosedanjega dela. Predstavili bomo posodobljen program, ki smo ga oblikovali zadnja 4 leta – Za povezano mesto 2.0.

Josip Rotar se v volilno bitko podaja s svojo ekipo dokazanih mladih strokovnjakov. Foto: Gregor Salobir