Otrokom prijaznemu mestu naproti!

Nova otroška igrala Maribor – Tezno. Foto: Marko Pigac
Otroci, najbolj srčni in iskreni prebivalci mesta, so pogosto preslišani. Epidemija, s katero živimo, je pokazala tudi, da so najbolj ranljiva skupina v naši skupnosti.
Morda je zaradi tega trenutek še toliko bolj primeren, da prisluhnemo njihovim potrebam. Otroci potrebujejo več javnega prostora, ki bo samo njihov in pomembno je, da jim ga zagotovimo!
Danes je vesel dan!❤️ Odpiramo prva otoška igrišča, za katera smo se v Listi kolesarjev in pešcev še posebej zavzeli v tem mandatu.
Skupaj s predlogi občanov na participativnem proračunu bo Maribor letos in v naslednjem letu dobil kar 13 novih otroških igrišč, kar je zagotovo rekordna investicija za otroke v zgodovini mesta. Danes se veselimo prvih 5, na Teznem, na Pobrežju, v Kamnici, Koroških vratih in v Pekrah. Upamo, da bo naslednjih 8 še bolj sodobnih in da bodo nagovarjala različne starostne skupine otrok, tako mlajše kot starejše otroke in mladostnike.
Veseli smo, da smo del koalicije, Saša Arsenovič, Socialni demokrati Maribor, Lista Melite Petelin, SMS – ZELENI, STRANKA MLADIH – ZELENI EVROPE, NSi Maribor, gasilci in drugi, ki podpira ta veliki podvig! Hvala županu in mestni upravi za izvedbo in naši kolegici, Tjaši Gojkovič, za vztrajnost in ideje pri zagotavljanju prostora za naše otroke!
Nova otroška igrala Maribor – Tezno. Na otvoritvi sta bila prisotna naša mestna svetnica Zdenka križanič in mestni svetnik Josip  Rotar. Foto: Marko Pigac
Vabljeni na nova igrala:
#tezno, Romihova ulica 12 (dostopno po Keleminova ulica 26)
#pobrežje, Cesta XIV. Divizije 8,
#pekre, Bezjakova ulica 4,
#kamnica, Vrbanska cesta 97,
#koroškavrata, Tomanova ulica 2 (dostopno po Smetanovi 71-74).